Trader Joe's ma wszystko, czego potrzebujesz, od organicznych produktów po wegetariańskie burgery, więc sprawdź ten przewodnik po 13 najlepszych roślinnych podstawach Trader Joes's.
Jeśli jesteś taki jak ja, po prostu nie możesz żyć bez Trader Joe's. Ten fajny, mały market spożywczy ma wszystko, czego potrzebujesz, od organicznych produktów, przez wege-burgery, lody sojowe, po hummus, a wszystko to w łatwo dostępnym, hip-hopowym stylu. Ich oferta produktów roślinnych zawsze była fantastyczna. Dlatego właśnie dzielimy się naszym przewodnikiem po 13 najlepszych roślinnych produktach Trader Joe's.
Top 13 roślinnych produktów Trader Joe's
1. Hummus Kolendra Jalapeno z Trader Joe's
Uwielbiam hummus, zwłaszcza z kolendrą i jalapeno! Jest coś w tej kombinacji smakowej, co sprawia wrażenie egzotycznego i rozjaśnia posiłek lub przekąskę. Ten wspaniały pomysł na tradycyjne smarowidło z fasoli fantastycznie komponuje się z płaskim chlebem/chipsami z ciasta francuskiego, tacos, a także z pełnoziarnistym pieczywem, pomidorami i sałatą, które dają coś świeżego i sycącego!
2. Drożdże odżywcze
Wiem, co myślisz: "Drożdże, naprawdę?". Tak naprawdę! Te bajeczne płatki są tak uniwersalne i mają niesamowitą moc odżywczą, zwłaszcza dla osób odżywiających się roślinami. Dwie łyżki stołowe drożdży odżywczych mogą zawierać do 8 gramów białka, czyli więcej niż jedna uncja wołowiny lub jedno duże jajko. Nie wspominając o tym, że taka porcja zawiera również ponad 100% dziennego zapotrzebowania na witaminę B12 - niezbędny składnik odżywczy, którego niedobór może być odczuwalny u osób stosujących dietę roślinną. Uwielbiam drożdże odżywcze, którymi posypuję popcorn, mieszam je z wegańskim pesto, dodaję do sera z nerkowców lub do makaronu "mac'n'cheeze".
3. Organiczne nasiona chia
Jestem wiecznie zdumiony możliwościami kombinacji posiłków i przekąsek z nasionami chia! Chcesz dodać odrobinę chrupkości do swojej owsianki? Chia. Szukasz substytutu jajka? Chia. Chcesz deser lub przekąskę pełną kwasów omega 3? CHIA. Musisz zdać egzaminy końcowe? Polej je chia! Żartuję, ale te małe nasionka są pełne błonnika i energii, a także niezbędnych kwasów tłuszczowych, których potrzebujesz do prawidłowego funkcjonowania mózgu. Może więc faktycznie MOGĄ pomóc Ci zdać egzaminy? Sprawdź przepisy na super jagodowy pudding chia i czekoladowy pudding chia.
4. Wszystko oprócz przyprawy do bajgli
Nie bez powodu ta przyprawa jest obecnie tak popularna w mediach społecznościowych! Ta przyprawa jest doskonałym dodatkiem smakowym do tostów z awokado, ale może być również używana do wielu innych celów. Użyj tej niskosodowej przyprawy, aby nadać nowy smak swojemu stir-fry, pieczonym warzywom lub domowemu pieczywu (byłaby niesamowita posypana świeżo upieczonymi pełnoziarnistymi bułeczkami lub preclami, nie sądzisz?).
5. Organiczna owsianka z brązowym cukrem klonowym z nasionami chia i lnu (Organic Maple Brown Sugar Oatmeal Cup with Chia and Flax Seeds)
Znowu te chia! Czy wspominałam już, że mam obsesję na punkcie chia? Zwykle staram się przygotować śniadanie na pracowite poranki, ale życie nie zawsze układa się zgodnie z planem, a te maleństwa są fantastycznym dodatkiem do domu na wczesne poranki na siłowni lub w drodze do pracy/szkoły, kiedy po prostu musisz coś przekąsić. Napakowane błonnikiem z płatków owsianych i nasion oraz odpowiednią ilością słodyczy z klonu, jest to idealne rozwiązanie, aby uruchomić silnik i utrzymać go na chodzie przez cały ranek.
6. Surowe połówki i kawałki orzechów kalifornijskich
Orzechy włoskie mają swój mózgowy kształt dzięki zawartości wszystkich zdrowych dla mózgu kwasów tłuszczowych omega-3, do których się przyczyniają, niezależnie od tego, do czego je dodasz. Możesz wziąć garść tych wspaniałości na prostą przekąskę, dodać je do sałatki lub wypróbować w tym przepisie na pyszne muffiny!
7. Kremowe, niesolone masło orzechowe Trader Joe's
Jestem miłośniczką masła orzechowego. Masła orzechowe są doskonałym źródłem białka pochodzenia roślinnego i zdrowych tłuszczów, a ponadto są jednym z najbardziej uniwersalnych składników, jakich używam. Używam masła orzechowego do wszystkiego, od porannych płatków owsianych po tajską potrawkę z orzeszków ziemnych.
8. Niesłodzone płatki kokosowe
Te włókniste płatki stanowią smaczny dodatek do owsianki, przepisów na energetyczne kąski, owocowych deserów, domowej granoli lub mieszanki na szlaki!
9. Mrożone Frytki z Słodkich Ziemniaków
Uwielbiam trzymać je pod ręką na wieczory, kiedy mam ochotę na frytki, ale nie mam czasu ani uwagi, aby zrobić je od początku do końca z miłością. Idealnie pasują do roślinnego burgera, jak ten przepis z czarną fasolą chipotle i quinoa, stanowiąc bogate w składniki odżywcze urozmaicenie amerykańskiego klasyka: burgera i frytek.
10. Mrożone kolorowe krążki marchewki
To szybki i łatwy dodatek do wielu dań, od stir-fry po warzywne przystawki. Dodanie koloru do swojej diety może być czasem wyzwaniem, ale Trader Joe's ułatwia to, oferując wybór kolorowych, mrożonych produktów.
11. Mrożone łuskane edamame
Edamame to pyszny, roślinny, bogaty w białko dodatek do sałatek, dań typu stir-fry, sajgonek i zup. Ze względu na wygodę kupuję edamame w łupinach, ale TJ's oferuje również edamame w łupinach, jeśli wolisz do przekąsek lub dań dodatkowych. Zamrożony, obrany edamam doskonale nadaje się do przygotowania Starożytnych Zbożowych Wegetariańskich Burgerów, wystarczy tylko najpierw je rozmrozić! Możesz również dodać go na wierzch pysznej, roślinnej miski zbożowej, aby uzyskać dodatkowe źródło białka. Dowiedz się więcej o edamame tutaj.
12. Przekąski z prażonych wodorostów
Uwielbiam te słone, chrupiące małe przysmaki. Wodorosty zawierają zarówno rozpuszczalny, jak i nierozpuszczalny błonnik, co czyni je świetnym pomocnikiem dla twoich bakterii jelitowych, nie wspominając o tym, że te przekąski świetnie zastępują chipsy i są wygodnie pakowane w przenośne pojemniki na 2 porcje! Część na teraz, a część na później.
13. Mrożone różyczki brokułów
Podobnie jak w przypadku wcześniej wspomnianych mrożonych warzyw, ZAWSZE mam w domu mrożone brokuły. Brokuły są tak uniwersalne, że można je zapiekać jako dodatek do warzyw, dodawać do zup, dań inspirowanych kuchnią azjatycką, dań z makaronu, zapiekanek i wielu innych. Brokuły są bogate w witaminę C, a nawet zawierają trochę białka roślinnego!
Komentarze (0)