Włącz więcej roślin strączkowych, takich jak fasola, soczewica i groch, aby pomóc w zarządzaniu cukrzycą. Dlaczego. Fasola jest pełna składników odżywczych, takich jak błonnik, wolno trawiące węglowodany, witaminy, minerały i fitochemikalia, które mogą pomóc w utrzymaniu glukozy pod kontrolą, a także pomóc w zapobieganiu ryzyku chorób przewlekłych. Amerykańskie Stowarzyszenie Diabetyków wymienia fasolę jako superżywność, którą osoby z cukrzycą powinny rozważyć regularne spożywanie. Jedna półkubkowa porcja ma niski indeks glikemiczny (IG). Ponadto, fasola ...

  • Łatwo wpasowuje się w plan posiłków dla cukrzyków z zaledwie 1-1,5 wyboru węglowodanów na porcję
  • Zawiera od 24 do 32% błonnika, w tym błonnik nierozpuszczalny, który obniża ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2 oraz błonnik rozpuszczalny, który spowalnia wchłanianie węglowodanów przez organizm i pomaga kontrolować poziom cukru we krwi.

Wypróbuj niektóre z moich ulubionych przepisów na fasolę na początek: Jackfruit Black Bean Quinoa Tacos, Sage White Bean Veggie Balls with Pomegranate Mandarin Sauce i Provencal Bean Salad (featured above).

Sprawdź też ten wspaniały przewodnik od S&W Beans o tym, jak fasola może pomóc w zarządzaniu cukrzycą dla optymalnego zdrowia.

  • Fasola w kontroli: Jak fasola pomaga w zarządzaniu cukrzycą

Uwaga: Zdjęcie, Sharon Palmer, RDN

Nie jestem rzecznikiem firmy S&W Beans.


Komentarze (0)

Zostaw komentarz