Zawsze powtarzam ludziom, żeby jedli tęczę - to znaczy każdy kolor owoców i warzyw - nawet czarny i biały. Kiedy jesz zróżnicowany asortyment produktów, oznacza to, że w pełni wykorzystujesz wszystkie te fitochemikalia w roślinach, które malują ich miąższ na te żywe kolory, czy to antocyjany w jagodach, likopen w pomidorach, czy luteina w kukurydzy. Zamiast ograniczać się do kilku różnych warzyw w supermarkecie, wyjdź na zewnątrz i zapakuj swoją dietę w ich szeroki wachlarz, aby uchronić się przed przewlekłą chorobą.
Moi przyjaciele z GardenBuildingsDirect.co.uk przygotowali tę wspaniałą wizualizację, która pomoże ci dokonać najbardziej kolorowych, zdrowych wyborów w twojej diecie każdego dnia. Więc, śmiało, maluj swój talerz każdego dnia wszystkimi kolorami tęczy!
Komentarze (0)